Algemeen:

Startpagina

De meeste mensen kennen Tai Chi wel van de beelden op TV, waar vaak 'oudere' Chinezen in het park sierlijke en harmonieuze bewegingen uitvoeren.

Wat is Tai Chi Chuan?
Tai Chi of voluit Tai Chi Chuan is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer en vechtkunst, gebaseerd op de taoïstische filosofie en Chinese geneeskunde.
Vandaag de dag is de Westerse wereld op zoek naar ontspanning als tegenhanger van ons drukke bestaan. Het beoefenen van Tai Chi Chuan is een manier om dit te vinden. Ontspanning in de betekenis van Tai Chi, wil niet zeggen slap, het betekent eerder datgene loslaten wat je niet nodig hebt.
De kracht van Tai Chi ligt in ontspanning en de ontwikkeling van energie. In een ontspannen staat kan de energie in je lichaam vrij stromen en kun je reageren op dat wat nodig is. Mooie voorbeelden van ontspannen zijn en alert kunnen reageren, zijn katten. Katten kunnen volledig ontspannen liggen slapen, maar op het moment dat er een vogeltje in de buurt verschijnt, springen ze in een fractie van een seconde op en zijn ze klaar om te reageren.


Hoewel we Tai Chi niet als vechtsport benaderen, zijn we weldegelijk bezig met (zelf)verdediging. In de eerste plaats verdedigen we onszelf tegen invloeden van buitenaf zoals het weer, stress en ziekte, maar ook tegen emoties en gedachten. Omdat Tai Chi Chuan een vechtkunst is, zullen we op een leuke, zachte en ontspannen manier onze houdingen en bewegingen met elkaar testen.

Tai Chi heeft voor iedereen wat te bieden, of je nu jong of oud bent, op zoek bent naar ontspanning en rust, goede gezondheid, flexibiliteit, balans, kracht, bewustzijn, helderheid van geest of alles bij elkaar en nog veel meer. Je kunt het vinden in het beoefenen van Tai Chi.

Je wordt wat je oefent!